Nie zawsze żywność, którą chcemy przyrządzić, wymaga umycia, a nawet zrobienie tego jest całkowicie bez sensu i może przyczynić się do jeszcze większego rozsiewania zarazków i mieć negatywny wpływ na nasze zdrowie!
Przeczytaj:
Od dziecka wmawiano nam, że jeśli chcesz coś zjeść, to koniecznie to umyj. Jednak nie każdy produkt spożywczy, zwłaszcza kiedy będzie poddany on obróbce termicznej, trzeba umyć. Wręcz przeciwnie - może to wyrządzić więcej szkody niż korzyści. Sprawdźcie, jakich produktów absolutnie nie płukać pod wodą przed ich gotowaniem!
Strefa Biznesu: Zwolnienia grupowe w Polsce. Ekspert uspokaja
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?